С грандиозен финал приключи най-голямото музикално шоу на Балканите - Zvezde

...
С грандиозен финал приключи най-голямото музикално шоу на Балканите - Zvezde
Коментари Харесай

Шейла Зонич грабна победата в най-голямото балканско шоу Zvezde Granda

С грандиозен финал завърши най-голямото музикално шоу на Балканите - Zvezde Granda. В тройката на финала на 17 сезон на балканския конкурс останаха Андрияна Петрушовска от Северна Македония, Мики Секуловски също от Северна Македония и Шейла Зонич.

На първо място феновете поставиха Шейла Зонич, която получава огромната награда  - продуциране на ария и маркетингово промотиране, музикални участия и чисто нова кола. Шейла Зонич е родена в Германия, където родителите й бягат по време на войната, а след четири години се завръща в Босна със фамилията си в село Каменград покрай Сански мост, където е израснала. Талантливата певица и победителка в Zvezde Granda твърди, че почнала да пее, когато се научила да приказва. Едва шестгодишна е имала първия си контакт с пианото, на което изсвирила мелодия от сериал. Нейн ментор Цеца Ражнатович.
 
 Zvezde grande

След деветмесечна битка, усилена работата и старания от страна на менторите да обезпечат на претендентите най-хубавото за тях, най-сетне победи най-хубавата, а това съгласно публиката беше Шейла Зонич. Изпълнителката спечели 132 014 гласа от публиката, до момента в който Мики Секуловски завоюва второ място с 102 103 гласа, а Андрияна Петришовска зае третото с  71 187 дали своят вот за нея.  17 сезон на балканското музикално шоу събра забележителните 529 000 гласа от публиката, което го трансформира в най-хубавия сезон на музикалния конкурс досега.
 
Звездният театър се излъчва ексклузивно на уеб страницата на nova.bg. 

Предаването вълнува родната публика поради отличното показване на надарения Янко Янков. 27-годишният перничанин надделя жестока конкуренция, с цел да си обезпечи присъединяване в последния, 14-и кръг от надпреварата. Той е първият българин, достигнал до финала. Яни направи възторг измежду почитателите освен у нас, само че и в прилежаща Сърбия.

В конкуренцията за купата се впускат общо 20 надарени артисти, които се пребориха за място на огромния край. За последно на сцената своите осъществявания ще показват 10 мъже и 10 дами, като единствено един от тях ще завоюва огромната премия. Яни Янков ще излезе под номер 5.

В огромния край на Zvezde Granda Сърбия има петима представители, Босна и Херцеговина деветима, Северна Македония - трима, Хърватия - двама и България - един – Яни.

За Яни присъединяване в най-голямото музикално шоу на Балканите е сбъдната фантазия. По време на предаването постоянно залага на българския фолклор, който дефинира като извънредно въздействащ.

„ Покрай присъединяване ми в Zvezde Granda виждам едно обединяване и измежду българите. Толкова доста хора ми писаха и звъняха да ми пожелаят триумф и да ми кажат, че се гордеят с мен. Затова ще кажа отново: даже да не печеля, за себе си аз към този момент съм победител ”, сподели надареният музикант. 



В първи кръг на състезанието " Zvezde Granda " вземат участие следните 20 изпълнителя, които доближиха до финалите след асортимент, траял девет месеца: 

1. Мики Секуловски, 2. Николина Перкович, 3. Инел Нукич, 4. Юлия Петрович, 5. Янко Янков, 6. Александра Иванов, 7. Мирза Пандур, 8. Шейла Зонич, 9. Дино Сулич, 10. Антония Черкез, 11. Сидик Шабанович, 12. Джула Дрини, 13. Стефан Томич, 14. Йелена Проле, 15. Деян Дачевич, 16. Мелиса Зиядич, 17. Рияд Рахманович, 18. Бета Судар, 19. Петър Крекич, 20. Андрияна Петрушовска

Първи на сцената излезе македонецът Miki Sekulovski , който е на 36 години и е от Велес, Северна Македония. По обучение е оперен артист, занимава се професионално с музика.

Последван бе от изпълнителката от Хърватия Nikolina Perković . Тя е на 37 години и е от дребното градче Клис в Хърватия. Занимава се с музика от години, като към този момент има няколко сезонни участия в " Zvezde Granda ". 

Третият реализатор беше Inel Nukić идва от Тузла, Босна и Херцеговина. Той е роден на 13 юли 2006 година и е най-младият участник в седемнадесетия сезон на " Zvezde Granda ". Все още учи гимназия в родния си град със компетентност заваряване. Музикалният му кумир е Шабан Шаулич Инел Нукич 

Четвъртата ария бе изпята от 24-годишната Julija Petrović , която е родена в Пирот и живее със фамилията си в Бела Паланка. В момента учи във Факултета по графичен дизайн, а през последните няколко години се занимава с пеене. Най-много обича да пее поп музика, а за собствен музикален кумир счита Ivanu Peters

Янко Янков подвигна публиката в залата на крайници още с първата си поява на сцената, при която извърши една от най-известните песни на Шабан Шаулич - " Odlazis, odlazis ". Янко е на 27 години и е единственият играч, който идва от България този сезон, по-точно от град Перник. Завършил е гимназия и е обича да пее. Музиката е неговият живот, по тази причина и в свободното си време обича да свири. Казва, че пее от душа, а най-голямата му уязвимост е театралната тресчица. Мнозина го наричат  " Наследникът на Шабан Шаулич ", защото избира често песни на балканската легенда по време на надпреварата. Янков споделя, че без поддръжката на брачната половинка и дъщерите си нямаше да му е елементарно да сбъдне фантазията си и да се причисли към шоуто, което следи от дребен. Езиковата преграда не му пречи да извършва най-големите шлагери на поп звездите.

Aleksandra Ivanov  под  номер 6 е на 31 години и живее в Крушевац. Александра е приключила Висше образование и се занимава професионално с пеене. Тя е правист по специалност, но наскоро поради предаването напуска кантората, в която работила от години.

Седмият участник е Mirza Pandur , на 26 години, който идва от Сараево. Завършил е Международни връзки и дипломация. Мирза Пандур е огромен фен на спорта, а в свободното си време обича да написа песни и да свири на китара.

Под номер 8 е Šejla Zonić , която е родена през 1994 година в Германия. Детството си е прекарала в село покрай Сански мост. Днес живее със брачна половинка си в Тузла. От 30-годишна Шейла е завършила музикалния факултет в Сараево. Години наред се изявява с музикална група „ Диванхана “, само че е един миг взема решение да продължи кариерата си соло.

Девети се показа Dino Suljić, на 26 години, който идва от Зеница. Описва себе си като проницателен и постоянно ухилен човек и счита тези качества за най-големите си достолепия. Освен страховит артист, Дино е и виртуоз на хармониката. Той се оправя чудесно във всички музикални жанрове, само че както споделя, сърцето и гласът му лежат най-вече в поп частите

Десетото осъществяване за вечерта е от Antonija Čerkez , на 27 години. Тя идва от Мостар и по специалност е певица. Освен с прелестния й глас, феновете бяха привлечени и от хубостта й и луксозната й усмивка, която е нейна запазена марка.
од №11 на сцената излиза 24-годишният Sidik Šabanović. Певецът идва от Високо, Босна и Херцеговина и от години се занимава професионално с пеене. Освен с него той и фамилията му се развиват в земеделието. Собственик е на огромно имение и плантация, в която отглежда над 40 крави.
Đula Drini е родена на 11 октомври 1999 година в Казин. Завършила е гимназията по туризъм. Джула изпява песента си под №12. Още с първата си поява на сцената на балканското шоу, надарената певица  завоюва сърцата на публиката. Изпълненията й провокираха стихия от мнения, а по време на надпреварата тя бе оповестена за правоприемник на Шемса Сулякович, чиято поддръжка получи. Омъжена е и има 2-годишна щерка, а брачният партньор й е и най-голямата й поддръжка. 
Под съдбовният №13 своята ария изпява Stefan Tomić. Той е на 30 години и идва от Кралево. От години се занимава с музика, като към този момент има няколко участия в „ Zvezde Granda “. Изпълнява най-вече поп музика, а неговият музикален кумир е Здравко Чолич и мнозина настояват, че гласът му прилича този на велика звезда.
Чаровната певица от Зренянин, Jelena Prole (23), се показа под №14 в първи кръг. Тя е приключила гимназия по медицина, само че пее от дребна и музиката е най-голямата й обич. Чрез надпреварата тя съумя да завоюва сърцата на журито и публиката, тъй че справедливо се озовава на огромния край на седемнадесетия сезон.

Dejan Dačević е на 25 години и идва от Чайнич, дребен град в Босна и Херцеговина. Завършил е Стопанския факултет, от години се занимава професионално с пеене. Изпълнителят изпява песента си под номер 15. 

Melisa Zijadić е родена на 24 август 2005 година в Прилеп, а със фамилията си живее в село Лъжани, откъдето е артистът Яшар Ахмедовски. Певицата показа песента си под №16. Тя е най-младата финалистка защото е единствено на 18 години, само че възрастта и неопитността не й попречиха да покаже гения си пред милиони фенове. Нейн музикален пример е певицата Драгана Миркович, чиито песни най-често изпълняваше през деветте месеца.

На сцената да извърши своята ария под №17 излезе надареният артист от Дони Вакуф, Rijad Rahmanovich. Той  е на 27. Менторът му Вики Милькович съумя да го отведе до финала на „ Zvezda Granda “

Осемнайсетото осъществяване бе на 24-годишната Beta Sudar. Тя е родом от Влапово в Хърватска. През последните няколко години се занимава професионално с пеене. Гласовитата хубавицата тренира футбол години наред и е била доста сполучлива в тази сфера. 

Предпоследен се показа изпълнителят Petar Krekic, който е на 21 години и живее в Белград. Завършва гимназията по стопанска система, апаралелно с това приключва и гимназията по музика. Освен че пее, той свири на цели четири инструмента, а хармониката е обичаният му инструмент, на който стартира да свири от тригодишна възраст. Музикалният му кумир е Шабан Шаулич, чиито песни пее най-често в надпреварата

Последна на сцената на Zvezde Granda излезе Andrijana Petrušovska, която е родена на 8 ноември 1999 година в Скопие в Северна Македония. В момента учи в музикалната академия в Скопие. Тя към този момент няколко пъти се е състезавала в състезанието, а преди две години даже стигна до край.

За да продължат във втори кръг бяха определени 12 претенденти, измежду които един класирал се от България, един от Сърбия и седем от Босна Херцеговина. Българинът Янко Янков продължава в състезанието за класиране в трети кръг, като ще мери сили с още 11 претенденти за успеха. При гласуването за първи кръг бяха регистрирани от уредниците впечатляващите 200 000 гласа.

Надпреварата не престават: Dino Suljić, Melisa Zjadić, Sidik Šabanović, Antonija Čerkez, Šejla Zonić, Rijad Rahmanović, Miki Sekulovski, Janko Jakov, Andrijana Petrušovska, Petar Krekić, Đula Drini, Dejan Dačević.

Напрежението във финалната вечер на „ Zvezde Granda “ пораства с всяка минута, а кой ще грабне победата зависи единствено от зрителския избор. След два кръга уредниците оповестиха, че са регистрирани забележителните 321 000 гласа.

За трети кръг се класираха следните шест претендента за огромната победа: Miki Sekulovski, Đula Drini, Melisa Zjadić, Antonija Čerkez, Andrijana Petrušovska и Šejla Zonić.

Andrijana Petrušovska от Македония, Miki Sekulovski от Македония и Šejla Zonić са изпълнителите, които мерят сили на супер край!
 
Какво показа Янко Янков преди финала

Преди грандиозния край в интервю за  Янков разказа за предстартовата тресчица, за изминатия сложен път, за това по какъв начин един чужденец става любимец на локалната аудитория и за какво решава да рискува, изпълнявайки български фолклорни песни в четири следващи кръга от конкуренцията.
 
 Яни Янков Яни Янков

„ За мен фактът, че стигнах дотук, е една голяма победа. Щастлив и задоволен съм от представянето си, просто тъй като Zvezde Granda е един извънредно сложен формат за всеки участник. Първият прелиминарен кръг беше още на 6 юни 2023 година Така че към този момент е предходна цяла година, откогато влязох в борбата ”, показа българинът.

Zvezde Granda е най-големият музикален конкурс на Балканите. На грандиозната сцена на шоуто гении от целия район демонстрират своите вокални качества. Журито на този, 17-и, сезон се състои от: Цеца Величкович, Ана Бекута, Вики Милкович, Драган Стойкович Босанац, Александър Милич и Джордже Давид.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР